Programma

Hieronder treft u het weekprogramma voor de Super Skisafari Dolomieten. We bezoeken deze week prachtige skigebiedjes die klein en gemoedelijk zijn, maar zullen ook de Sella Ronde en de Marmolada Gletsjer bezoeken.

Door weersinvloeden of andere noodzakelijke wijzigingen kunnen we het programma echter nog wijzigen als dit prettiger/noodzakelijk is.

Vrijdag 14 januari 2022: Vertrek naar Italië

Uiterlijk 10 dagen voorafgaande aan uw vertrek ontvangt u de reisbescheiden. Vanaf het door u opgegeven vertrekpunt wordt u opgehaald door de busmaatschappij en een van de Snow Experience gidsen. In uw reisbescheiden vindt u tevens meer informatie over hoeveel bagage u mee kunt nemen en overige praktische informatie.

Zaterdag 15 januari 2022: Aankomst in Vigo di Fassa

Rond 9:00 uur komt u aan in Vigo di Fassa. Hier wordt u door onze gidsen opgevangen en wordt de bagage in het hotel afgegeven. Aangekomen in het hotel zullen wij u eerst een korte welkomstinformatie geven met alle informatie die voor deze eerste dag interessant is. U kunt overdag op eigen gelegenheid skiën in het skigebied van Moena of dat van naast het hotel, in Vigo dus. ’s Avonds wordt op een vaste tijd het diner geserveerd en vindt na het diner de openingsavond van de Super Skisafari plaats. De gidsen stellen zich uitgebreid aan u voor en het weekprogramma wordt doorgenomen. Uiteraard wordt er ook besproken waar u de volgende dag gaat skiën en wat de weersverwachting en de sneeuwkwaliteit is. Ook krijgt u dan de skipas. Uw skipas is 6 dagen geldig en gaat in vanaf zondag. Een dergelijke presentatie vindt dagelijks na het diner plaats en kunt u geheel vrijblijvend bijwonen.
Dolomiti

Zondag 16 januari 2022: De eerste pistemeters in Carezza

Op zondag starten we in Carezza, een skigebied om heerlijk op te starten. Het ligt tussen de bergmassieven van de Latemar en de Rosengarten in. De pistes liggen allemaal aan de westzijde van een van de uitlopers van de Rosengartenspitze. Echt een heerlijk skigebied tussen de bossen waar we het echte Dolomieten gevoel (steile rotswanden, heftige bergmassieven) opbouwen.

Maandag 17 januari 2022: Tijd voor de Sella Ronde!

Een Super Skisafari in de Dolomieten is natuurlijk niet compleet als je de wereldberoemde Sella Ronde niet hebt aangedaan. Vanuit Vigo di Fassa begeven we ons direct richting het Sella massief. We passeren de Sassolungo, het symbool van Val Gardena en gaan zo bovenlangs het plaatsje Wolkenstein. De Sella Ronde is een aaneenschakeling van skigebieden/plaatsen rondom het Sella Bergmassief. Een mooie en ambitieuze tocht langs onder andere de dorpen Canazei, Corvara, Passo Gardena, Selva (Wolkenstein) en St. Christina.

Dinsdag 18 januari 2022: Carven in San Pellegrino

Maandag vertrekken we naar de Passo San Pellegrino. De San Pellegrino pas vormt de verbinging tussen het Val di Fassa en het Val del Biois. Het gebied kent veel blauwe en rode pistes, maar ook voor de ver gevorderde skiër een ware uitdaging in het carven en racen.

Woensdag 19 januari 2022: Geniet van de best geprepareerde pistes van Italië

Woensdag skiën we een prachtige tocht door het skigebied van Pampeago, Obereggen en Predazzo. Het skigebied dat in een halve cirkel rond het Latemar massief ligt wordt heel toepasselijk Latemar Skicenter genoemd. Bijzonder is dat dit skigebied prachtig (de beste) geprepareerde pistes heeft en daarvoor op de eerste plaats geëindigd is in de skigebied test van 2010/2011.

Donderdag 20 januari 2022: Gletsjer skigebied Marmolada

Op donderdag gaan we skiën op hoogte, we bezoeken de gletsjer Marmolada. We rijden met de taxi tot aan de piste halverwege de Marmolada afdaling. We zorgen er zo voor dat we als een van de eerste bovenaan de piste staan bovenop de gletsjer!

Vrijdag 21 januari 2022: Latemar-Obereggen

Vrijdag is alweer de laatste dag dat onze gidsen met u meeskiën. Het skigebied Latemar is een prachtig gebied met de plaatsen Pozza di Fassa, Pampeago en Obereggen.

Zaterdag 22 januari 2022: het Italiaanse dorpsleven

De tweede zaterdag van uw vakantie. U kunt uw dag zelf indelen. De Royal Class touringcar vertrekt pas na het diner. U kunt op deze dag genieten van het Italiaanse dorpsleven of eventueel nog heerlijk skiën in het skigebied van Moena wanneer u een (halve) dagpas koopt. Houdt u er rekening mee dat u om 10:00 uur de kamer dient te verlaten. U kunt uw bagage wel achterlaten in het hotel. Tijdens het informatiemoment op vrijdagavond hoort u meer over de vertrektijd en waar u uw bagage kunt laten.