Gebieden

Graag nemen wij u mee door alle gebieden die Ski Arlberg te bieden heeft. Hieronder zijn de verschillende skigebieden met pistekaarten weergegeven.

Bij de onderstaande plaatsnamen vindt u informatie omtrent de gebieden, een pistekaart per plaats, een webcam die actuele beelden weergeeft en ziet u aan de rechterkant van het scherm de actuele sneeuwhoogte alsmede de ligging op de kaart.

Veel plezier met de voorpret!

Flirsch

Eén sleeplift telt Flirsch voor de fanatiekelingen die zijn bochtjes wil oefenen. Met zo’n megaskigebied op 15 minuten afstand zal dit skigebied ook nooit groter worden natuurlijk.

Flirsch am Arlberg: Flirsch − Blick ins Tal in Richtung Arlberg

Pettneu am Arlberg

Ontsnappen aan de drukte? Pettneu ligt in de onmiddellijke nabijheid van St. Anton am Arlberg, aan de voet van de Höhe Riffler, waar je vanaf de top van een adembenemend uitzicht tot aan de Allgäu of aan de Zwitserse Oostalpen kunt genieten. Schnann: Arlberg − Gasthof Traube

Pisteverdeling
5 km blauwe pistes
8 km rode pistes
2 km zwarte pistes

Pisteplan Pettneu am Arlberg

 

Rendl – St. Anton

Rendl, één van de drie delen van het grote skigebied van St. Anton. Een lekker gebiedje om in te komen en de drukte te ontsnappen. Een geweldige rode dalafdaling, heerlijke blauwe pistes en bovenal een zonnige ligging!

Saint Anton: Rendl

Pisteverdeling 13 km blauwe pistes 26 km rode pistes 1 km zwarte pistes 3 km ski routePisteplan Rendl St Anton

Sankt Anton am Arlberg

Het begin van het skitoerisme, de eerste skischool en zelfs tot vandaag de dag één van de meest bekende en pretentieuze skigebieden van de wereld: St. Anton.St. Anton am Arlberg “Cradle of Alpine skiing” een sneeuwparadijs, met moderne wintersportplaatsen, die hun oorspronkelijkheid hebben bewaard. De streek van St. Anton am Arlberg behoort tot de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van de Alpen en biedt naast een gigantische wereld van bergtoppen alle geneugten van een internationaal vakantiegebied. Het wordt gekenmerkt door hartelijke gastvrijheid en Tiroolse traditie, evenals de internationale sfeer en de openheid. Je vindt hier toeristen vanover de hele wereld. Wie ’s winters in de streek van St. Anton am Arlberg reist, komt een sneeuw- en sporteldorado binnen, dat een wereldreputatie geniet. Hoge vakantiestandaard, een wintersportgebied van superlatieven, uitstekende gastenservice, een kabelbaan met een reuzenrad, toprestaurants van de fijnste soort en talrijke festiviteiten beloven een onvergetelijke skisafari in 2017.Saint Anton: Gampen

Pisteverdeling

58 km blauwe pistes
54 km rode pistes
15 km zwarte pistes
pisteplan st anton am arlberg

Zürs en Lech

Het hoog gelegen Zürs (1716 meter) is een klein dorpje dat tussen de Flexenpass en Lech in ligt. De afgelopen jaren  kwam je met de skibus over de Flexenpass vanuit Stuben aan in Zürs. Je kon hier uitstappen en via de pistes door richting Lech. Je had ook de mogelijkheid in de bus te blijven zitten en zodoende in Lech uit te komen. De nieuwe liftverbinding vanuit Stuben zorgt er in ieder geval voor dat alle busritjes overbodig worden. Je kunt zodoende direct vanuit Stuben per lift naar Zürs komen. Zürs kent een paar heerlijke rode pistes, zeker de ‘rode 10’ de Muggengrat is een heerlijke lange piste.

Lech, het skigebied dat vooral bekend is vanwege het jaarlijkse koninklijke fotomoment biedt veelal blauwe en rode pistes. Heerlijk om lekker te genieten! Vanaf de Kreigerhorn kom je boven het gehucht Zug uit en vind je weer meer rode pistes en skiroutes. Vanuit Lech kun je via de relatief nieuwe Auenfeldjet richting het aangesloten gebied van Warth-Schöcken komen.

Oberlech: Kriegeralpe − am ArlbergAantal km pistes 121 km pistesPisteplan Lech en Zurs

Klösterle am Arlberg

Een heerlijk gebiedje dat niet zo masaal is of drukbezocht als de nabij gelegen gebieden. De skiliften brengen je tot de top van de berg en je skiet er met gemak doorheen. Het gebied heeft heerlijke afdalingen tot in het dal en is vanwege zijn ligging prima sneeuwzeker. Ook in dit gebied veel blauwe pistes en een aantal rode. Wel veel skiroutes wat het toch weer uitdagend genoeg maakt om een dagdeel te bezoeken.Klösterle: Bergstation Riedkopf

Pisteverdeling
30 km blauwe pistes
16 km rode pistes
1 km zwarte pistes

Sonnenkopf Kloesterle StAnton Skisafari

Schröcken – Warth

Het skigebied van Schröcken en Warth is sinds een aantal jaar verbonden met het gebied van Lech. Ideaal uiteraard voor beide partijen want wij willen niets anders dan zo veel mogelijk skiën! Het skigebied op zichzelf is een heerlijk gebied dat eigenlijk aan alle wintersporters wat te bieden heeft. Veel zwarte pistes, heerlijke blauwe pistes en prima rode pistes als overgang. Je vindt er prachtige uitzichten en goede bergrestaurants.

Hochkrumbach: Warth − Wartherhorn-ExpressAantal km pistes  55 km pistePisteplan Schrocken en Warth

Sankt Christoph & Sankt Anton

St. Christoph is een zeer hooggelegen bergdorpje dat honderden jaren terug alleen bestond uit een hut dat de herders beschutting moest bieden tegen het slechte weer. Deze hut staat er nu nog, al is hij wel uitgebouwd tot één van de tophotels in dit Hoteldorp. Het dorpje is super sneeuwzeker en heeft een ‘bundessportheim’, in dit topsporthotel wordt een groot deel van de hoogste graad van de landelijke skileraar opleiding gegeven. Dit is ook de reden dat er hier in dit gebied zo ontzettend veel hoog opgeleide skileraren te vinden zijn. St. Christoph biedt veel mogelijkheden om off-piste te gaan en vanuit heel de wereld bezoekt men dit dorp voornamelijk voor diep sneeuw skiën.Voor de meeste wintersporters is het vooral een gebied dat je passeert wanneer je op tour gaat tussen St. Anton en bijvoorbeeld Zürs/Lech. Sankt Christoph am Arlberg: Hospiz Hotel St. Christoph am Arlberg − Blick zum Galzig

Pisteverdeling

58 km blauwe pistes
54 km rode pistes
15 km zwarte pistes

Pisteplan St_Anton_am_Arlberg