Programma

Weekprogramma

Hieronder treft u het weekprogramma van de St. Anton Super Skisafari (Sankt Anton am Arlberg). Door weersinvloeden of andere noodzakelijke wijzigingen kunnen we het programma echter nog wijzigen als dit prettiger/noodzakelijk is.

We hebben een prachtig programma opgesteld waarin we alle gebieden van het totale Ski Arlberg bezoeken. Elke dag eindigen we in St. Anton: après-ski, gezellig een drankje drinken en dan een dansje óf terug naar het hotel voor de Wellness!

Vrijdag: Eindelijk is het zo ver: vertrek!

Uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan uw vertrek ontvangt u van ons per mail de reisbescheiden. Vanaf het door u opgegeven vertrekpunt wordt u opgehaald door de busmaatschappij en één van de Snow Experience gidsen. In uw reisbescheiden vindt u tevens meer informatie over hoeveel bagage u mee kunt nemen en overige praktische informatie.

Zaterdag: Aankomst in Oostenrijk, welkom!

Vroeg in de morgen komen we met de Royal Class bus aan in Landeck, hiervandaan reizen we met onze transferbus door naar het hotel in Flirsch (ca. 15km). Onze gidsen staan u hier op te wachten en begeleiden u naar het hotel waar we de gehele week verblijven.

Aangekomen in Hotel Basur starten we met een korte welkomstinformatie. Ook krijgt u dan de skipas. Uw skipas is 6 dagen geldig en gaat in vanaf zondag. Mocht u op de eerste zaterdag ook willen skiën of snowboarden, dan kunt u ter plaatse een dagpas kopen of in het boekingsformulier aangeven dat u de 6-daagse kaart wil verlengen met 1 of 2 dagen. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om eventueel materiaal te huren en zelfstandig het skigebied van Pettneu of St. Anton te bekijken. De skibus stopt voor de deur. Op deze dag skiet er geen gids met u mee. Uiteraard staan onze gidsen wel telefonisch tot uw beschikking.

De gidsen organiseren in de middag voor iedereen die dat leuk vindt een Langlauf tocht door het prachtige dal tussen Flirsch en St. Anton. Samen lekker door de sneeuw glijden, een Apfelstrudel eten in St. Anton en dan weer terug naar Flirsch! Wij kijken er nu al naar uit ;)!

’s Avonds wordt op een vaste tijd het diner geserveerd. Na het diner vindt de openingsavond van de Super Skisafari plaats. De gidsen stellen zichzelf uitgebreid aan u voor en zij nemen het weekprogramma met u door. Uiteraard bespreken zij ook waar u de volgende dag gaat skiën en wat de weersverwachting en de sneeuwkwaliteit is. Een dergelijke presentatie vindt dagelijks na het diner plaats en kunt u geheel vrijblijvend bijwonen.

 

Zondag: Rendl

Op zondag starten we heerlijk in een gebied dat minder bekend is en daarom zeker op de eerste dag lekker rustig! We starten in het ten zuiden van St. Anton gelegen gebied Rendl. Dit deel van St. Anton is sinds 2010 een heerlijk gebied mede doordat er sinds die winter een nieuwe gondellift is gebouwd. Een snelle bergrit naar boven biedt alle mogelijkheden voor een lekkere start van de week. Voornamelijk blauwe en rode pistes om even rustig in te komen, maar.. ook een uitdagende zwarte piste voor wie gelijk de spanning op de benen wil voelen.

We kunnen hier al lekker lange afdalingen maken en voor de hoogtemeter vreters pakken we uiteraard ook de lange dalafdaling van de top van de Gampbergbahn (2400 meter) tot aan het dal (1300 meter).

In de middag bezoeken we een aantal pistes aan de andere kant van het dorp en zorgen we dat we eindigen bij de Mooserwirt om direct in de stemming te komen. Tijd voor àpres-ski!

Een lekker begin van de week!

StAnton Skisafari Rendlbahn Snow Experience

 

Maandag: St. Anton – Valluga

Op 2811 meter hoogte eindigt de Vallugabahn 2, een 6-persoons gondel die prachtig uitzicht biedt over het totale Arlberger Skigebied en verder!

Vandaag skiën we in het wereldberoemde St. Anton. We starten met de Galzigbahn, een architectonische pareltje, echter tevens een comfortabele 24 persoons gondel. Uiteraard bezoeken we de Valluga, de hoogste berg in deze regio! We skiën hier van 2647 meter hoogte terug naar St. Anton om een bezoek te brengen aan de après-ski in de Krazy Kangaruuh!

Op bijgevoegde video, gave drone beelden van St. Anton!

Dinsdag: Koninklijk Lech en Zürs

Sinds 1959 vieren de Oranjes hun jaarlijkse wintersportvakantie in het ski-oord Lech am Arlberg. Zij verblijven daar in Gasthof Post – een voormalig boerenhuis dat sinds 1937 dienst doet als hotel nadat het door de familie Moosbrugger was gekocht en verbouwd. Al sinds 1959 geven de Oranjes de internationale pers de gelegenheid om tijdens het fotomoment hun plaatjes te schieten om verder met rust gelaten te worden. Mede door de komst van de royals heeft Lech zijn mondaine karakter gekregen en behoort het tot de rijkste gemeentes van Oostenrijk.

lech-zurs-logo-StAnton_skisafari

Vandaag skiën wij vanuit St. Anton via de gloednieuwe verbindingslift (Flexenbahn) naar Zürs om vervolgens de dag door te brengen in Lech. De in de zomer van 2016 gebouwde gondellift over de Flexenpass heeft Ski Arlberg in een keer het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk gemaakt. De afgelopen jaren reden er dus dagelijks volgepakte skibussen tussen St. Anton en Zürs om de skiërs en snowboarders te vervoeren. Met ingang van deze winter gaat dat dus heerlijk per gondel.

 

Vanuit Zürs nemen we de nieuwe gondellift terug naar Stuben en St. Christoph om met de laatste lift terug te komen in het gebied van St. Anton.

 

Woensdag: Klösterle – Sonnenkopf

Wanneer je héél StAnton wilt skiën en echt het volledige Ski Arlberg wilt verkennen dan mag een bezoek aan het heerlijk rustige Sonnenkopf bij Klösterle am Arlberg niet ontbreken. Via St. Christoph en Stuben dalen we af het dal in richting dit familiaire skigebied! Klein, maar fijn is het zeker want in dit gebiedje van slechts 39 pistenkilometer denk je snel te zijn uitgeskied. De heerlijke pistes en snelle liftverbindingen maken echter een bezoek aan dit gebied meer dan waard.

Skigebied_Klostertal_Sonnenkopf

 

Donderdag: Warth – Schroecken!

Vlak over de grens met Duitsland ligt het skigebied van Schroecken en Warth. Vandaag een echte Skisafari dag want de skitocht naar deze twee gebieden is al een belevenis op zich. Vanuit St. Anton skiën we via St. Christoph, Stuben, Zürs, Lech, naar Schroecken. De verbinding (Auenfeldjet) met het gebied van Lech kwam er uiteindelijk in seizoen 2013-2014. Hierdoor werd het gebied van Ski Arlberg dus al reuze!

Reden genoeg voor ons om hier op bezoek te gaan, al gaan we ook voor de heerlijke chocomel met uitzicht over de Körbersee.

Korbersee bij Schrocken

 

Vrijdag: St. Christoph – St. Anton

Uiteraard skiën we nogmaals in St. Anton, St. Christoph en Stuben! Van deze pistes krijgen we geen genoeg.

Het skigebied van Stuben hebben we al een aantal maal gepasseerd maar ligt daar op een bezoek van ons te wachten. De uitdagende afdaling vanaf de Valluga moeten we uiteraard nog een keer nemen. Wat te denken van de 1000 hoogtemeters die we vanaf de Kapall (2400 meter) kunnen afdalen? Uiteraard sluiten we de dag af met een Après-Skisafari via de Sennhütte en de Krazy Kangaruh naar de Mooserwirt!

Apres-ski-bij-de-Mooserwirt-in-St-Anton

 

Zaterdag: Een extra dagje skiën in Pettneu am Arlberg?

De tweede zaterdag van uw vakantie. U kunt op deze dag nog heerlijk skiën in het skigebied van bijvoorbeeld Pettneu am Arlberg. De Royal Class touringcar vertrekt pas ‘s avonds, u bent vrij om uw dag zelf in te delen. Tijdens het informatiemoment op vrijdagavond hoort u meer over de vertrektijd van de bus naar Nederland en waar u uw bagage kunt laten. Voor vervoer naar Landeck is uiteraard gezorgd.