Programma

Weekprogramma

Hieronder treft u het weekprogramma voor de Savoie Super Skisafari. Door weersinvloeden of andere noodzakelijke wijzigingen kunnen we het programma echter nog wijzigen als dit prettiger/noodzakelijk is.

Vrijdag: Eindelijk is het zo ver: vertrek!

Uiterlijk 10 dagen voorafgaande aan uw vertrek ontvangt u de reisbescheiden. Vanaf het door u opgegeven vertrekpunt wordt u opgehaald door de busmaatschappij en een van de Snow Experience gidsen. In uw reisbescheiden vindt u tevens meer informatie over hoeveel bagage u mee kunt nemen en overige praktische informatie.
Wanneer u gekozen heeft voor reizen op eigen gelegenheid of reizen per trein, dan wordt u uiteraard niet opgewacht door de busmaatschappij. ;) .

Zaterdag: Aankomst in Frankrijk, welkom in Brides-les-bains!

Rond 9:00 uur komt u aan in Moutiers in Frankrijk. Hier wordt u door onze gidsen opgevangen en begeleid naar het hotel waar we de gehele week zullen verblijven. Dit ligt op 5 kilometer van Moutiers, hiervoor wordt een transferbusje georganiseerd.

Aangekomen in Hotel Savoy starten we met een korte welkomstinformatie. Ook krijgt u dan de skipas, wanneer wij deze voor u hebben aangeschaft. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om eventueel materiaal te huren en zelfstandig het skigebied van Meribel te bekijken. De gondellift vertrekt tegenover het hotel. Op deze dag skiet er geen gids met u mee. Uiteraard staan onze gidsen wel telefonisch tot uw beschikking.

’s Avonds wordt op een vaste tijd het diner geserveerd. Na het diner vindt de openingsavond van de Super Skisafari plaats. De gidsen stellen zichzelf uitgebreid aan u voor en het weekprogramma wordt doorgenomen. Uiteraard wordt er ook besproken waar u de volgende dag gaat skiën en wat de weersverwachting en de sneeuwkwaliteit is. Een dergelijke presentatie vindt dagelijks na het diner plaats en kunt u geheel vrijblijvend bijwonen.

Zondag: Courchevel!

Op zondag starten we heerlijk in een gebied wat bekend staat om zijn meer gemakkelijke pistes. We starten deze Super Skisafari namelijk in het skigebied van Courchevel. Heerlijke pistes, zalige afdalingen en genoeg te bekijken, van bontjas tot pistebutler. De sneeuw is in ieder geval perfect want daar zorgen ze wel voor in dit gebied, met of zonder hulp van moeder natuur. Een lekker begin van de week!

Maandag: Les Menuires!

Les Menuires, de zonnige pistes aan de Point de la Masse!

Dinsdag: Op naar Orelle!

In Orelle is het prachtig skiën, vanuit Brides-les-bains is dit al een mooie tocht en sich. Orelle is net als Brides-les-bains een plaatsje wat via een gondel verbonden is aan de 3 Vallees. De pistes van Orelle liggen in een bergkom van de Plan du Bouchet.

Woensdag: Meribel!

Meribel!

Donderdag: Val Thorens!

Het hooggelegen Val Thorens biedt een veelvoud aan pistesoorten. De Cascade is hier een welbekende en natuurlijk de Cime de Caron, ook voor de blauwe groep is hier een prachtige skipiste aangelegd (op de laatstgenoemde dan).

Vrijdag: Les 3 Vallees Highlights!

Vanuit Meribel skiën we een mooie ronde door het gebied om met een knaller af te sluiten. Veel bergkammen oversteken en de spanning op de benen goed voelen!

Zaterdag: Genieten in de Thermen of juist nog eens op de piste!

De tweede zaterdag van uw vakantie. U kunt op deze dag nog heerlijk skiën in het skigebied van Les 3 Vallees. Houdt u er rekening mee dat u om 10:00 uur de kamer dient te verlaten. U kunt uw bagage wel achterlaten in het hotel. De Royal Class touringcar vertrekt pas ‘s avonds. U bent vrij om uw dag zelf in te delen. Tijdens het informatiemoment op vrijdagavond hoort u meer over de vertrektijd van de Royal Class touringcar en waar u uw bagage kunt laten. Voor vervoer naar Moutiers is uiteraard gezorgd. Wanneer u niet wenst te gaan skiën dan is het zalig vertoeven in de thermen van Brides-les-bains!