Programma

Hieronder leest u alles over het weekprogramma van de Ötztaler Super Skisafari.

We hebben een prachtig programma opgesteld waarin we de mooiste skigebieden van het Ötztal bezoeken. Bijna alle dagen eindigen we met après-ski, gezellig een drankje drinken en dan terug naar het hotel voor de Wellness!

Door weersinvloeden of andere noodzakelijke wijzigingen kunnen we het programma echter nog wijzigen als dit prettiger/noodzakelijk is.

Vrijdag: Eindelijk is het zo ver: vertrek!

Uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan uw vertrek ontvangt u van ons per mail de reisbescheiden. Vanaf het door u opgegeven vertrekpunt wordt u opgehaald door de busmaatschappij en één van de Snow Experience gidsen. In uw reisbescheiden vindt u tevens meer informatie over hoeveel bagage u mee kunt nemen en overige praktische informatie.

Zaterdag: Aankomst in Oostenrijk, welkom!

Vroeg in de morgen komen we met de Royal Class bus aan op Ötztal Bahnhof, hiervandaan reizen we met onze transferbus door naar het hotel in Oetz (ca. 5 min). Onze gidsen staan u hier op te wachten en begeleiden u naar het hotel waar we de gehele week verblijven.

Aangekomen in Hotel 3Mohren starten we met een korte welkomstinformatie. Ook krijgt u dan de skipas. Uw skipas is 6 dagen geldig en gaat in op zondag. Mocht u op de eerste zaterdag ook willen skiën of snowboarden, dan kunt u de skipas verlengen voor het skigebied van Oetz of Sölden. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om zelfstandig de omgeving van Oetz te bekijken. De skibus voor het skigebied van Sölden stopt voor de deur. Op deze dag skiet er geen gids met u mee. Uiteraard staan onze gidsen wel telefonisch tot uw beschikking.

’s Avonds wordt op een vaste tijd het diner geserveerd. Na het diner vindt de openingsavond van de Super Skisafari plaats. De gidsen stellen zichzelf uitgebreid aan u voor en zij nemen het weekprogramma met u door. Uiteraard bespreken zij ook waar u de volgende dag gaat skiën en wat de weersverwachting en de sneeuwkwaliteit is. Een dergelijke presentatie vindt dagelijks na het diner plaats en kunt u geheel vrijblijvend bijwonen.

Zondag: Hochoetz

Op zondag starten we heerlijk in een gebied dat minder bekend is en daarom zeker op de eerste dag lekker rustig! Met de gondel bezoeken we vandaag een kleine parel in het Ötztal: Hochoetz! Door veel toeristen wordt dit skigebied voorbij gereden, dus wij gaan vandaag heerlijk genieten van 40 km aan rustige pistes en mooie afdalingen. Het is een uitermate leuk skigebied met pistes in alle moeilijkheidsgraden. Alle pistes beschikken over het kwaliteitskenmerk ‘Tiroler Pistengütesiegel’ en ook voor snowboarders is het hier heel plezierig boarden. De hoogte van het gebied varieert van 1400 tot 2300 meter. We skiën dus deels boven de boomgrens!

Het skigebied heeft voornamelijk gemakkelijke pistes (blauw en rood), het is dus ook een ideaal gebied om even lekker in te komen!

Een lekker begin van de week!

Maandag: Sölden (Gaislachkogl)

De Gaislachkogl is het meest uitdagende, maar ook het meest bosrijke deel van de Ötztal Arena. We skiën door Silbertal en genieten van de dalafdaling tussen de bomen. Recht tegenover deze kneuterigheid, vinden we hier ook een vernuftig staaltje architectuur in het in 2013 gebouwde Ice Q restaurant op ruim 3000 meter hoogte. Dit restaurant bleek zelfs de ultieme James Bond locatie; in 2015 zijn delen van de film Spectre hier opgenomen. Op dit moment zijn er plannen voor een heuse bioscoop op die locatie, voor meer “specs” lees je hier meer.

 

Dinsdag: Kühtai

Dag 2 starten we in het hoogstgelegen skigebied van Oostenrijk: Kuhtai. Op ruim 2000 meter boven zeeniveau vinden we hier leuke afdalingen voor ieder wat wils! Met 36 km piste is dit gebiedje klein maar fijn, en we vinden hier voldoende uitdaging om een plezierige skisafari dag door te brengen met elkaar.

Veel rode pistes en genoeg zwarte pistekilometers om de energie kwijt te kunnen. Het is een mooie opstap naar de uitdagingen die ons te wachten staan in de skigebieden Sölden en Obergurgl-Hochgurgl!

 

Woensdag: Sölden (Gletsjer)

Vandaag brengen we een bezoek aan de gletsjer van Sölden. Deze is het hele jaar door sneeuwzeker en geopend vanaf eind oktober tot begin mei. Na de warming up gaan we in één keer door naar de Rettenbach- en Tiefenbachgletsjer; skiën tot maar liefst 3250 meter hoogte. Deze ‘Golden gate to the glacier’ brengt ons bij het heerlijk glooiende, ultrabrede gletsjerplateau om daarna de uitdaging te zoeken aan de andere kant van de gletsjer, waar we een heel pittige FIS Weltcup afdaling treffen!

Aan het einde van de middag starten we de dalafdaling, de ‘vertical drop from heaven’ is een 15 km lange afdaling waarin we een hoogteverschil van maar liefst 2000 meter overbruggen. We eindigen met een lekker après-ski borrel in Philipp en reizen daarna per shuttle terug naar het dorp waar onze bus alweer op ons staat te wachten.

Gerelateerde afbeelding

Donderdag: Obergurgl-Hochgurgl!

Obergurgl-Hochgurgl noemt zichzelf de ‘Diamant van de Alpen’. En daar zit zeer zeker een kern van waarheid in.. 110km aan prachtige, rustige pistes. Vrijwel een wachttijden bij de lift, heerlijke sneeuw, hypermoderne gondels en berggastronomie op het hoogste niveau, met uitzicht op 21 zogeheten ‘dreitausenders’ en veel gletsjers. Vanuit de 360 Bar kun je zelfs de Dolomieten, de ötztaler én de Stubaier Alpen zien liggen. Een skigebied van wereldklasse, dat zeker een bezoek waard is tijdens deze Super Skisafari!

 

Vrijdag: Sölden Giggijoch

Met de nieuwe, ultramoderne gondelbaan gaan we naar het deel van het skigebied van Sölden dat we al een aantal maal gepasseerd zijn, maar vandaag bekijken we het uitgebreid. Deze nieuwe kabelbaan, gebouwd in 2016/2017 kan per uur wel 4500 mensen vervoeren! Er wachten o.a. een paar mooie zwarte pistes op ons en een leuke rennlauf! Maar ook prima om de week mee te eindigen zijn de brede gemoedelijke blauwe pistes. Uiteraard sluiten we de dag af met een Après-Skisafari via Eugens Obstlerhütte en de Panorama Alm zo het dorp in naar de Schrimbar, Mogul en de Almrausch!

 

Zaterdag: Een extra dagje skiën in Sölden of Hochoetz?

De tweede zaterdag van uw vakantie. U kunt op deze dag nog heerlijk skiën in het skigebied van bijvoorbeeld Sölden of Hochoetz. De Royal Class touringcar vertrekt pas ‘s avonds, u bent vrij om uw dag zelf in te delen. Tijdens het informatiemoment op vrijdagavond hoort u meer over de vertrektijd van de bus naar Nederland en waar u uw bagage kunt laten. Voor vervoer naar de opstapplaats van de bus (Ötztal Bahnhof) is uiteraard gezorgd.