Gebieden

Graag nemen wij u mee door de skigebieden die we aandoen tijdens de Ötztaler Super Skisafari! Hieronder zijn de verschillende skigebieden met pistekaarten weergegeven.

Bij de onderstaande plaatsnamen vindt u informatie omtrent de gebieden, een pistekaart per plaats, een webcam die actuele beelden weergeeft en ziet u aan de rechterkant van het scherm de actuele sneeuwhoogte alsmede de ligging op de kaart.

Veel plezier met de voorpret!

Oetz

Oetz aan het begin van het Ötztal is vanwege zijn unieke ligging een eeuwenoud plaatsje en stond aan de basis voor het toerisme in dit prachtige dal.

Hochoetz

Met 36 kilometer aan piste is Hochoetz het onbekend pareltje van het Ötztal. Je kunt je hier prima vermaken! De pistes starten op 1400 meter en het hoogste punt vind je op 2200 meter, daardoor ski je deels boven de boomgrens. En doordat je met een redelijk hoogteverschil skiet, kun je hier bij alle weersomstandigheden prima vertoeven.  

Pisteverdeling
12 km blauwe pistes
21 km rode pistes
3 km zwarte pistes

 

Kühtai

Het dorpje Kühtai is het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk. Het staat bekend om zijn sneeuwzekerheid, en het kan er dan ook behoorlijk koud zijn. Een geweldige rode dalafdaling, heerlijke blauwe pistes en bovenal een zonnige ligging!

Pisteverdeling
6 km blauwe pistes
26 km rode pistes
9 km zwarte pistes

 

Ötztal Arena – Sölden

Een wereldwijd gerenomeerd skigebied; dat is Sölden. Omringd door hoge Alpentoppen die reiken tot ruim 3000 meter, is dit een zeer gevarieerd skigebied voor elk niveau. Je vindt er 2 gletsjers, een FIS Worldcup piste, de twee krachtigste gondels ter wereld, de BIG 3 (3000 meter hoge bergen), grote evenementen en bruisende après-ski. De hypermoderne liften, sneeuwzekere en goed onderhouden pisten, authentieke berghutjes, een grote groep mensen keert hier jaarlijks terug voor veel wintersportplezier. En dit geldt ook voor onze gidsen, want zowel Bart, Lenneke, Thijs, Sophie, Sjors en Roos hebben hier meerdere winters doorgebracht als skileraar en skigids! Deze skisafari kun je alle ‘geheimtipps’ van hen verwachten! Samen met de bruisende après-ski belooft ook dit weer een onvergetelijke skisafari te worden.

Pisteverdeling

70 km blauwe pistes
45 km rode pistes
27 km zwarte pistes en 2 km skiroutes

 

Obergurgl-Hochgurgl

In deze ‘Diamant van de Alpen’ vind je heerlijk brede en gevarieerde pistes. De moderne liften zijn van hoge kwaliteit waardoor de wachttijd bijna altijd gering is. Een groot aantal van de hellingen ligt boven de 1800 meter, en aan de Noordzijde. Hierdoor kun je hier tot ver in het jaar heel goed skiën! Voor de echte durfals vinden we hier ook de ‘Hohe Mut’, één van de zwaarste buckelpistes van Oostenrijk. Samen met het prachtige uitzicht over de Alpenvallei, is Gurgl met recht een diamant te noemen.

Aantal km pisten
35 km blauw
55 km rood
20 km zwart

Obergurgl - Hochgurgl