Programma

Weekprogramma

Hieronder treft u het weekprogramma voor de Super Skisafari Dreilander. Door weersinvloeden of andere noodzakelijke wijzigingen kunnen we het programma echter nog wijzigen als dit prettiger/noodzakelijk is.

Vrijdag: Eindelijk is het zo ver: vertrek!

Uiterlijk 10 dagen voorafgaande aan uw vertrek ontvangt u de reisbescheiden. Vanaf het door u opgegeven vertrekpunt wordt u opgehaald door de busmaatschappij en een van de Snow Experience gidsen. In uw reisbescheiden vindt u tevens meer informatie over hoeveel bagage u mee kunt nemen en overige praktische informatie.

Zaterdag: Aankomst in Oostenrijk, welkom!

Rond 11:00 uur komt u aan op station Landeck in Oostenrijk. Hier wordt u door onze gidsen opgevangen en begeleid naar het hotel waar we de gehele week zullen verblijven.

Aangekomen in Hotel Traube starten we met een korte welkomstinformatie. Ook krijgt u dan de skipas. Uw skipas is 6 dagen geldig en gaat in vanaf zondag. Mocht u op de eerste zaterdag ook willen skiën of snowboarden, dan kunt u ter plaatse een (halve) dagpas kopen. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om eventueel materiaal te huren en zelfstandig het skigebied van de Venet te bekijken. De skibus stopt voor de deur. Op deze dag skiet er geen gids met u mee. Uiteraard staan onze gidsen wel telefonisch tot uw beschikking.

’s Avonds wordt op een vaste tijd het diner geserveerd. Na het diner vindt de openingsavond van de Super Skisafari plaats. De gidsen stellen zichzelf uitgebreid aan u voor en het weekprogramma wordt doorgenomen. Uiteraard wordt er ook besproken waar u de volgende dag gaat skiën en wat de weersverwachting en de sneeuwkwaliteit is. Een dergelijke presentatie vindt dagelijks na het diner plaats en kunt u geheel vrijblijvend bijwonen.

 

Zondag: Oostenrijk – Fiss en Ladis!

Op zondag starten we heerlijk in een gebied wat bekend staat om zijn vele zonuren en prachtige pistes. We starten deze Super Skisafari namelijk in het skigebied van Fiss – Ladis. Vanaf de Zwölferkopf loopt een prachtige berggraat met 3 andere toppen richting Ladis, aan de noordzijde van deze graat bevinden zich prachtige pistes die er door de ligging altijd goed zijn. Vanaf de laatste top, de Frommes, loopt de gelijknamige ‘Frommesabfahrt’, een beroemde afdaling van maar liefst 10 kilometer terug naar Fiss. Een lekker begin van de week!

Frommes Abfahrt Fiss

 

Maandag: Oostenrijk – Kaunertaler gletscher 3000 meter!

Deze reis tussen de hoge ‘drieduizenders’ is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Kaunertaler Gletsjer; Volgens velen de mooiste gletsjer van de Oostenrijkse Alpen. Gelegen achter in het Kaunertal onder de Weissseespitze van maar liefst 3518 meter hoog. Het skigebied van het Kaunertal heeft ons alles te bieden; Van prachtige blauwe afdalingen tot pittige zwarte skitouren. De route naar deze gletsjer toe is prachtig langs de Gepatsch Stuwdam. Voor de hoogtemeters is deze dag in ieder geval perfect, van 3000 naar 2000 meter afdalen!

Dinsdag: Oostenrijk – ‘gas geben’ op de Komperdell!!

Het uitgestrekte skigebied dat van de Komperdell via de Lazid naar de Masner gaat, met als uitschieter de Pezid spitze van bijna 2800 meter hoog, biedt ons voor nu even de laatste kilometers in Oostenrijk voordat we later in de week terugkeren in Ischgl. De bergkom, Masner, is zontechnisch geweldig. Hier is weer voor elke deelnemer genoeg plezier te vinden. En dan moeten we de andere delen van het gebied nog. Echt even een dag om gas te geven en alles uit de kast te halen om het gebied volledig te benutten.

Woensdag: Italië: het land van de pizza’s, pasta en prachtige uitzichten!

Het romantische skigebied Belpiano (Schöneben) ligt boven de op onvoorstelbare wijze gecreëerde Lago Resia stuwzee. Het is een heerlijk skigebied waar we ons slechts een halve dag gaan vermaken. Voornamelijk omdat we ook nog het naburige Malga S. Valentino willen bezoeken. Beide skigebieden liggen bovenaan de Passo Resia en de welbekende route naar Meran. Een dag om te genieten van Süd-Tirol en het feit dat we in Italië zijn, Uitdaging waar het nodig is en verder heerlijk ‘Piano’!

Donderdag: Zwitserland: Silvretta Arena, douaniers en belastingvrij winkelen!

Het Zwitserse deelstaatje Samnaun maakt onze Dreiländer Super Skisafari compleet. Het derde land dat we bezoeken is tevens een heus belastingvrij koopparadijs. Dit gebied is het grootste skigebied van Oost-Zwitserland en is doormiddel van een drietal liften verbonden aan de Silvretta Arena. Het is een groot skigebied waarbij we ons niet moeten laten verrassen door douaniers die midden in het skigebied grenscontroles kunnen uitvoeren. We starten deze dag met de beroemde ‘Dubbeldeksgondel’.

Vrijdag: Oostenrijk – Ischgl ‘Het Ibiza van de alpen’?!

We keren terug in Oostenrijk met een knaller van een afsluiter, Ischgl. Dit beroemde gebied gaat ons nog even flink laten zweten, lange afdalingen en flinke après-ski. Ischgl is een wirwar van liften, pistes, puntige bertoppen en beboste paden. De Red Eleven afdaling naar het dorp gaat ons met zijn 11 kilometer lengte een heerlijke afsluiter geven van deze geweldige Super Skisafari. Gevarieerder dan dit kan het haast niet worden.

Zaterdag: Oostenrijk – laatste dag, afscheid nemen op de Venet…

De tweede zaterdag van uw vakantie. U kunt op deze dag nog heerlijk skiën in het skigebied van de Venet Bergbahnen. Houdt u er rekening mee dat u om 10:00 uur de kamer dient te verlaten. U kunt uw bagage wel achterlaten in het hotel. De Royal Class touringcar vertrekt pas ‘s avonds. U bent vrij om uw dag zelf in te delen. Tijdens het informatiemoment op vrijdagavond hoort u meer over de vertrektijd van de Royal Class touringcar en waar u uw bagage kunt laten. Voor vervoer naar Landeck is uiteraard gezorgd.