Programma

Hieronder treft u het reisprogramma. Momenteel staat het programma zo gepland. Door weersinvloeden of andere noodzakelijke wijzigingen kunnen we het programma echter nog wijzigen als dit prettiger/noodzakelijk is.

We bezoeken gedurende de Salzburger Skisafari de Top skigebieden van het Salzburgerland. Deze reis is echt een skisafari waarbij we dwars door de skigebieden gaan en veelal eindigen op een andere locatie dan waar we opgestapt zijn. Met zulke grote skigebieden is dat heerlijk, zo kunnen we veel zien en flink wat sneeuwkilometers maken!

 

Vrijdag 10 januari 2020 - Auf geht's

Om 16:00 uur vertrekken de eerste vakantiegangers met de bus. Opstappen is ook mogelijk op andere plaatsen als oa. Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en nog zuidelijker Heerlen. De touringcar is voorzien van Royal Class stoelen en rijdt na het passeren van de grens in één stuk door tot in Oostenrijk met als bestemming Zell am See!

Uiterlijk 10 dagen voorafgaande aan uw vertrek ontvangt u een bevestiging waarin staat hoe laat de bus vertrekt. In uw reisbescheiden vindt u tevens meer informatie over hoeveel bagage u mee kunt nemen en overige praktische informatie.

Zaterdag 11 januari 2020 - Wilkommen im Salzburgerland

In de ochtend komt de bus aan in Zell am See. Hiervandaan is het nog een klein stukje reizen naar Ponyhof in Fusch, waar u wordt ontvangen door de gidsen. Aangekomen in het hotel zullen wij u eerst een korte welkomstinformatie geven met alle informatie die voor u voor deze eerste dag interessant is. Wanneer u op de eerste zaterdag wilt gaan genieten van de witte pistes van de Kitzsteinhorn, Maiskogl of Zell am See is dat mogelijk. Uw skipas kunt u met 1 of 2 dagen verlengen tegen gereduceerd tarief. Het kan echter voor u voordeliger zijn om bijvoorbeeld een halve dagpas te kopen aan het loket, wij zullen u hier uiteraard in adviseren. Op deze dag skiet er geen gids met u mee. Uiteraard staan onze gidsen deze dag wel telefonisch tot uw beschikking. De postbushalte is bij het hotel voor de deur. Ook is er de mogelijkheid om voor een paar euro per persoon een taxi te nemen.

U kunt de eerste dag ook heerlijk acclimatiseren en genieten van het winterlandschap dat er rondom het plaatsje Fusch in grote mate te vinden is. Het zwembad (binnen- en buitengedeelte) is ’s middags geopend en biedt een prachtig uitzicht op het winterpanorama. Naast het hotel bevindt zich een touw-sleeplift, ideaal om even de eerste ‘oefen’ bochtjes op de ski’s of snowboard te maken. ’s Avonds wordt op een vaste tijd het diner geserveerd. Na het diner vindt de openingsavond van de Skisafari plaats. De gidsen stellen zich aan u voor en het weekprogramma wordt doorgenomen. Uiteraard wordt er ook besproken waar u de volgende dag gaat skiën en wat de weersverwachting en de sneeuwkwaliteit is. Een dergelijke presentatie vindt dagelijks vrijblijvend na het diner plaats.

Zondag 12 januari 2020 - Wildkogel Arena

Perfect voor een eerste dag!

Dit skigebied is heerlijk overzichtelijk en biedt voor ieder wat wils. Op slechts 35 minuten rijden vanaf het hotel komen we weer in een totaal andere omgeving. Heerlijke glooiende pistes, lange afdalingen en ook steile pistes om lekker te knallen! Het skigebied biedt de mogelijkheid om lekker hoog te blijven door een grote vallei waarin het zich bevindt. Je kan er echter ook voor kiezen om heerlijke dalafdalingen te maken naar Bramberg en Neukirchen!

Maandag 13 januari - Snowspace Salzburg

Op maandag gaat onze reis naar de Snowspace Flachau. We rijden naar St. Johann in Pongau en maken van daar uit een prachtige skisafari! We doorkruizen het skigebied van Wagrain en nemen hier de nieuwe G-Link gondel die ons hoog boven Wagrain verplaatst van de Grafenberg naar de Grießenkareck.

Vanuit hier skiën en snowboarden we verder naar Flachau. Flachau staat onder andere bekend om de skischool van de beroemde wedstrijdskiër Hermann Maier maar ook om ‘De Hof’ hét apres-ski cafe van Flachau. In deze apres-ski bar gaat het dagelijks tot in de vroege uurtjes door. En natuurlijk brengen wij aan het eind van de dag ook even een bezoekje!

Dinsdag 14 januari 2020 - Gasteinertal

Op dinsdag gaan wij het skigebied van Gastein verkennen. Dit gebied staat bekend om de Alpenthermen.

We stappen op in Bad Gastein. Dit dorp vormt het middelpunt van dit mooie skigebied en het Thermendal. Ondanks de oude glorie die duidelijk zichtbaar is, heeft het gebied veel vernieuwing meegemaakt met betrekking tot nieuwe liften en strakke pistes. Een fijn gebied om te starten!

We eindigen bij de nieuwe Schlossalmbahn (Bad Hofgastein), waar een nieuwe gondel het oude treintje vervangen heeft. De nieuwe pistes hier zullen we uiteraard grondig testen om onder het genot van een drankje in de apres-ski te bespreken.

Woensdag 15 januari 2020 - Kitzbüheler Alpen

Op maandag verkennen wij de Kitzbüheler Alpen. Hier (in Kitzbühel) worden jaarlijks de beroemde Hahnenkamm Rennen (Super G & afdaling) gehouden. Bij deze piste zullen we ook zeker gaan kijken. We starten vanuit Hollersbach (Pasa Thurn) en worden in Kirchberg weer opgehaald bij de après-ski.

Een gave tocht waarin we heerlijke pistes aandoen rondom de Pass Thurn, de Hahnenkamm en natuurlijk in Kirchberg bij de nieuwe Fleckalmbahn!

Donderdag 16 januari 2020 - Hochkönig

Vandaag skiën we in het skigebied Hochkönig een favoriet en ‘geheimmtip’ van vele kenners.

We rijden naar het dorpje Maria Alm en verkennen vanuit daar dit mooie brede skigebied. Maria Alm is via een vernieuwde piste en nieuwe lift aangesloten aan de pistes van de Aberg. Ook hier dus nog meer pistenplezier! We drinken koffie boven Dienten in één van de vele almhütten die dit gebied rijk is. Uiteraard passeren we Mühlbach wat het geografische middelpunt van het Salzburgerland is!

Vrijdag 17 januari 2020 - Skicircus SHLF

Skicircus Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn

Dit gebied gaat een van de grootste aaneengesloten skigebieden ter wereld te worden. De aansluiting op de pistes van Zell am See is er al. Nu nog een lift terug vanuit Viehofen richting Saalbach en presto, ze horen erbij!

Deze laatste dag reizen wij af naar het het Skicircus van Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Dit geweldige skigebied ligt niet ver van Fusch en is welbekend onder de Nederlandse wintersporters. Het bijzondere van dit gebied is dat je een rondje rond het dal kan skiën zonder met een skibus te rijden of te klunen.

We gaan hier een prachtige week afsluiten met een heerlijke tocht langs al deze plaatsen. De week sluiten we af met een gezellige apres-ski in een super gezellig barretje.

Zaterdag 18 januari 2020 - Kitzsteinhorn of Smittenhöhe?

De tweede zaterdag van uw vakantie. U kunt op deze dag nog heerlijk skiën in het skigebied van Zell am See of Kaprun. U kunt uw bagage achterlaten in het hotel. De Royal Class touringcar vertrekt pas ‘s avonds dus u heeft alle tijd om deze dag heerlijk te benutten. U mag uw dag zelf indelen, u kunt er ook voor kiezen om lekker te genieten van het gezellige plaatsje Zell am See.

Het skigebied van Kaprun (Maiskogel) is sinds deze winter verbonden met een gloednieuwe gondel aan de gletsjer van Kaprun. Zodoende kan je opeens vanuit het dorp met de lift op de gletsjer komen! Een aanrader en must om even mee te pakken op een van deze zaterdagen.

Tijdens het informatiemoment op vrijdagavond hoort u meer over de vertrektijd van de bus en waar u uw bagage kunt achterlaten op deze laatste dag.