Programma

Hieronder treft u het reisprogramma. Momenteel staat het programma zo gepland. Door weersinvloeden of andere noodzakelijke wijzigingen kunnen we het programma echter nog wijzigen als dit prettiger/noodzakelijk is.

We bezoeken gedurende de Salzburger Skisafari de Top skigebieden van het Salzburgerland. Deze reis is echt een skisafari waarbij we dwars door de skigebieden gaan en veelal eindigen op een andere locatie dan waar we opgestapt zijn. Met zulke grote skigebieden is dat heerlijk, zo kunnen we veel zien en flink wat sneeuwkilometers maken!

 

Vrijdag 13 januari 2023 - Auf geht's

Om 16:00 uur vertrekken de eerste vakantiegangers met de bus. Opstappen is ook mogelijk op andere plaatsen als oa. Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en nog zuidelijker Heerlen. De touringcar is voorzien van Royal Class stoelen en rijdt na het passeren van de grens in één stuk door tot in Oostenrijk met als bestemming Zell am See!

Uiterlijk 10 dagen voorafgaande aan uw vertrek ontvangt u een bevestiging waarin staat hoe laat de bus vertrekt. In uw reisbescheiden vindt u tevens meer informatie over hoeveel bagage u mee kunt nemen en overige praktische informatie.

Zaterdag 14 januari 2023 - Wilkommen im Salzburgerland

In de ochtend komt de bus aan in Altenmarkt waar u wordt ontvangen door de gidsen. Aangekomen in het hotel zullen wij u eerst een korte welkomstinformatie geven met alle informatie die voor u voor deze eerste dag interessant is. Wanneer u op de eerste zaterdag wilt gaan genieten van de witte pistes van de Radstadt-Altenmarkt Skischaukel. Uw skipas kunt u met 1 of 2 dagen verlengen tegen gereduceerd tarief. Het kan echter voor u voordeliger zijn om bijvoorbeeld een halve dagpas te kopen aan het loket, wij zullen u hier uiteraard in adviseren. Op deze dag skiet er geen gids met u mee. Uiteraard staan onze gidsen deze dag wel telefonisch tot uw beschikking. De skibushalte is bij het hotel voor de deur. Het skigebiedje ligt op 3,5 km.

U kunt de eerste dag ook heerlijk acclimatiseren en genieten van het winterlandschap dat er rondom het plaatsje Altenmarkt in grote mate te vinden is. Het zwembad (binnen- en buitengedeelte) is ’s middags geopend en biedt een prachtig uitzicht op het winterpanorama. ’s Avonds wordt op een vaste tijd het diner geserveerd. Na het diner vindt de openingsavond van de Skisafari plaats. De gidsen stellen zich aan u voor en het weekprogramma wordt doorgenomen. Uiteraard wordt er ook besproken waar u de volgende dag gaat skiën en wat de weersverwachting en de sneeuwkwaliteit is. Een dergelijke presentatie vindt dagelijks vrijblijvend na het diner plaats.

Zondag 15 januari 2023 - Obertauern

Perfect voor een eerste dag!

Dit skigebied is heerlijk overzichtelijk en biedt voor ieder wat wils. Op slechts 25 minuten rijden vanaf het hotel komen we weer in een totaal andere omgeving. Heerlijke glooiende pistes, lange afdalingen en ook steile pistes om lekker te knallen! Het skigebied biedt de mogelijkheid om lekker hoog te blijven door een grote vallei waarin het zich bevindt. Je kan er echter ook voor kiezen om heerlijke dalafdalingen te maken naar Obertauern en Taurachtal!

Maandag 16 januari 2023 - Alpendorf - Flachau

Op maandag gaat onze reis naar de Snowspace Flachau. We rijden naar St. Johann in Pongau en maken van daar uit een prachtige skisafari! We doorkruizen het skigebied van Wagrain en nemen hier de nieuwe G-Link gondel die ons hoog boven Wagrain verplaatst van de Grafenberg naar de Grießenkareck.

Vanuit hier skiën en snowboarden we verder naar Flachau. Flachau staat onder andere bekend om de skischool van de beroemde wedstrijdskiër Hermann Maier maar ook om ‘De Hof’ hét apres-ski cafe van Flachau. In deze apres-ski bar gaat het dagelijks tot in de vroege uurtjes door. En natuurlijk brengen wij aan het eind van de dag ook even een bezoekje!

Dinsdag 17 januari 2023 - Reiteralm - Schladming - Haus

Op dinsdag gaan wij het skigebied van Schladming – Planai verkennen.

Woensdag 18 januari 2023 - Dachstein West

Op woensdag gaan we naar het mooie Annaberg im Lammertal met het skigebied Dachstein-West.

Donderdag 19 januari 2023 - Hochkönig

Vandaag skiën we in het skigebied Hochkönig een favoriet en ‘geheimmtip’ van vele kenners.

We rijden naar het dorpje Maria Alm en verkennen vanuit daar dit mooie brede skigebied. Maria Alm is via een vernieuwde piste en nieuwe lift aangesloten aan de pistes van de Aberg. Ook hier dus nog meer pistenplezier! We drinken koffie boven Dienten in één van de vele almhütten die dit gebied rijk is. Uiteraard passeren we Mühlbach wat het geografische middelpunt van het Salzburgerland is!

Vrijdag 20 januari 2023 - Zauchensee --> Flachau

Van Zauchensee naar Flachau via de relatief nieuwe gondel bij Flachauwinkl. Een schitterende tocht om de reis mee af te ronden.

Afsluitende après-ski party in de Hofstadl van Flachau!

Zaterdag 21 januari 2023 - Radstadt of ...?

De tweede zaterdag van uw vakantie. U kunt op deze dag nog heerlijk skiën in het skigebied van Radstadt. U kunt uw bagage achterlaten in het hotel. De Royal Class touringcar vertrekt pas ‘s avonds dus u heeft alle tijd om deze dag heerlijk te benutten. U mag uw dag zelf indelen, u kunt er ook voor kiezen om lekker te genieten van het gezellige plaatsje Altenmarkt.

Tijdens het informatiemoment op vrijdagavond hoort u meer over de vertrektijd van de bus en waar u uw bagage kunt achterlaten op deze laatste dag.