De 8 skigebieden

Graag nemen wij u mee over een groot deel van de mooie en uitgestrekte pistes van het Salzburgerland. We bezoeken deze reis de 8 skigebieden die alle 8 zeer populair zijn. De gebieden zijn allen prachtig en zijn door steeds weer anders. Uiteraard weten wij de leukste hutjes en mooiste pistes te vinden, deze bevinden zich in de volgende skigebieden;

Radstadt - Altenmarkt

Obertauern

Snowspace Salzburg

De dorpen van Flachau – Wagrain – Alpendorf zijn allen verbonden met elkaar via het skigebied Snowspace Salzburg.

Het skigebied bij Wagrain valt onder het skigebied Snowspace Salzburg welke dan weer deel uit maakt van de Ski Amadé (760 km piste). Vanuit meerdere plekken in het dorp vertrekken er skiliften het skigebied in. Het skigebied bij Wagrain heeft 35 km piste, waarvan de meeste rood zijn. Maar ook voor beginners zijn er genoeg geschikte afdalingen te vinden. De kabinelift ‘Flying Mozart’ brengt je in enkele minuten comfortabel naar de top. Boven aangekomen kies je één van de blauwe, rode en zwarte skipistes en start de dag met een heerlijke afdaling in de Snowspace Salzburg.

Gezamenlijk beschikken de 3 dorpen (Flachau – Wagrain – St. Johann) over 236 km piste.

Pisteverdeling
100 km blauwe pistes
124 km rode pistes
12 km zwarte pistes

Schladming - Planai

Dachstein West

Hochkönig

Het skigebied van de Hochkönig maakt deel uit van de immense Ski Amadé. Tot deze regio behoren de dorpen Dienten, Maria Alm, Mühlbach en officieel gezien Saalfelden. Het totale skigebied rond de Hochkönig bestaat uit 120 kilometer aan pistes die tot een maximale hoogte van 2000 meter reiken. Skigebied Hochkönig midden in het Salzburgerland is een genot voor skiërs, snowboarders en tourskiërs. De skigebieden aan de voet van de Hochkönig behoren tot de sneeuwzekerste skigebieden van het Salzburger Land. Hochkönig staat voor: 34 liften en 150 km van de best geprepareerde en zeer brede pistes van uiteenlopende moeilijkheidsgraad, gezellige hutten, gezinsvriendelijk en sneeuwzeker – hier kunnen wintersporters zich helemaal uitleven! Sneeuwkanonnen maken afdalingen in het dal tot in het voorjaar mogelijk. Van skiplezier tot gezellig samenzijn…

Grote trekpleister van skigebied Hochkönig is de Königstour. Een skitour van 32 kilometer waarin je maar liefst 7700 meter hoogteverschil overbrugt. Tijdens de tocht heb je een fantastisch uitzicht op de Hochkönig en het Steinerne Meer. De mooie bosrijke afdalingen maken het een fijn beschut gebied. Door veel investeringen in de liften en aansluitingen wordt het gebied door steeds meer wintersporters bezocht.

De beste verbetering in het skigebied (seizoen 2019-2020) is de vervanging van de Gabühelbahn. Deze nieuwe gondellift vanuit Dienten vervangt een stoeltjeslift die een echte bottle-neck was om de mooie Königstour te kunnen skiën. De lift gaat nu en twee keer zo snel en kan meer mensen mee nemen. In het seizoen van 2018-2019 is de aansluiting van Maria-Alm een feit geworden door de bouw van een gondellift van de A-berg naar de Natrun.
Een top gebied dus! Onze Geheimm-tip! ssst..

Totale aantal kilometers van dit gebied is 120, de lengte van de langste piste is 9 km.

Pisteverdeling
52 km blauwe pistes
41 km rode pistes
19 km zwarte pistes
8 km ski route

Zauchensee