Programma Rocky Ronde

We gaan tijdens deze Skisafari in Canada een uniek programma volgen.

Snow Experience Rocky Ronde

Wij hebben een reis samengesteld die een schitterend rondje maakt door de Rocky Mountains. We starten de reis rondom Banff en vertrekken na twee dagen vanuit Banff en gaan via Lake Louise richting het westen om uit te komen bij het schitterende plaatsje Golden (stad van de mogelijkheden).

Vanuit dit plaatsje trekken we vervolgens zuidwaarts langs de Columbia River richting het Columbia Lake bij het skigebied van Kimberley. Uiteindelijk belanden we in Fernie, tussendoor is het geweldig skiën, snowboarden en genieten van de schitterende omgeving. Het (globale) programma per dag staat hieronder uitgeschreven.

1. Dinsdag 8 februari 2022

Lets take off!

Vandaag vliegen we naar Calgary! Vanwege het tijdsverschil met Nederland/België landen we 1 uur en 20 minuten lokale tijd later dan dat we vertrekken! :) We komen rond 14:00 uur aan op de luchthaven van Calgary.

Aangekomen in Canada en na het afhalen van de bagage stappen we over in de gereserveerde SUV’s. Met deze auto’s zullen we eerst een ritje door de stad maken om bij de verhuurwinkel voor wie dat nodig hebben het huurmateriaal op te halen.

Skyline Calgary & Rocky Mountains

Wanneer we alle materialen hebben en iedereen is ready to go, rijden we door richting de Rocky Mountains! Op richting Banff, een prachtige rit van anderhalf uur. Aangekomen in Banff rijden we richting ons hotel en gaan we Banff in om te dineren en dan lekker vroeg op bed! Of nouja, 1 drankje dan. :)

2. Woensdag 9 feburari 2022

We worden vanochtend waarschijnlijk lekker vroeg wakker… (Jetlag). Dus als eerste bij het ontbijt, als eerste bij de lift en als eerste op de piste! :)

Om de reis relaxed te beginnen starten we in het gemoedelijke gebied van Mount Norquay. Een kort stukje rijden en direct dat Canadese skigebied gevoel!

3. Donderdag 10 februari 2022

We houden het ritme er lekker in! Weer vroeg uit de veren en als eerste naar het ontbijt! We gaan vandaag naar Sunshine Village, wat op een klein half uurtje rijden ligt van Banff. Dit is toch wel een van de grotere skigebieden in de Rocky’s, met veel gevarieerd aanbod aan pistes.

 

4. Vrijdag 11 februari 2022

Vandaag vertrekken we vanuit Banff richting Golden. We pakken onze spullen in, laden de SUV’s vol, ontbijten en op naar Lake Louise.

We skiën vandaag in het skigebied van Lake Louise, dit ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Banff. Een groot skigebied waar we ons de hele dag gaan vermaken! Het ligt tevens op eenderde van de totale afstand die we vandaag met de SUV gaan overbruggen.

Na het skiën in Lake Louise rijden we door richting Golden. Een schitterende rit richting Kicking Horse.

5. Zaterdag 12 februari 2022

Berucht maar nog niet heel beroemd. Kicking Horse, een ideaal skigebied om onszelf even lekker in uit te leven. Dit is de ideale bestemming voor een skisafari! Dit uitdagende gebied heeft voornamelijk zwarte pistes, waardoor het een fantastisch gebied is voor de experts, maar ook beginners en gevorderden kunnen hier prima terecht.

Er zijn in Kicking Horse 106 afdalingen te vinden en ook zijn er veel off-piste mogelijkheden. Onderaan de berg vind je de Golden Eagle Express, die je in twaalf minuten bovenaan de berg afzet. Hier heb je prachtig uitzicht over het hele skigebied. Vergevorderde skiërs en boarders kunnen hier kiezen uit drie verschillende bowls. In deze bowls komen in totaal 70 zwarte afdalingen uit.

Ja dit wordt hoe dan ook een heerlijke dag!

6. Zondag 13 februari 2022

Heli Skiing of just Relaxing?

Vandaag rijden we vanuit Golden richting Kimberley onderweg komen langs de Heliski Hoofdstad van de Rocky Mountains; Panorama.

In dit skigebied worden er door RK Heliski de vetste Heliski tochten georganiseerd. Een echte aanrader voor wie dit hoog op de bucketlist heeft staan. Een dagje heliskiën kost je (afhankelijk van het aantal vluchten met de heli) zo’n € 600,- [niet inbegrepen in de reissom].

Je kan in Panorama ook heerlijk genieten van een rustdag na alle heftige pistes die we de afgelopen dagen genomen hebben. Vandaag kan je de dag helemaal doorbrengen in panorama zoals je wilt. Genieten in de wellness, lekker lunchen in een koffiebar of actief erop uit. Panorama has it all!

7. Maandag 14 februari 2022

Vandaag skiën we in het skigebied van Kimberley. Een knus, familiair skigebied met 80 verschillende afdalingen. Het is het meest zonnige skigebied in British Colombia en dus een must om te bezoeken tijdens deze rondtrip.

Aan het eind van de dag rijden we door naar Fernie (1,5 uur rijden).

8. Dinsdag 15 en woensdag 16 februari 2022

Dit mooie mijnwerkersplaatsje is een trendy stad. Wij blijven twee dagen in dit relatief kleinere skigebied. Top sneeuw, alle mogelijkheden qua moeilijkheidsgraag en goed bereikbaar!

Fernie kent een aantal bowls waar je behoorlijk pittige buckelpistes tegenkomt. Hoewel het gebied op de pistekaart niet heel groot oogt kun je in de praktijk iedere dag weer nieuwe pistes vinden. Het Fernie Alpine Resort dat direct aan de pistes ligt is gezellig, met leuke après-ski in de Griz bar. Het oude ‘echte’ Fernie ligt iets lager in het dal en is een trendy stadje, waar de mijnbouw nog steeds een grote rol speelt.

Ondanks de relatief lage hoogte is Fernie behoorlijk sneeuwzeker. Het dal kent een microklimaat dat iedere winter meters sneeuw over het oude mijnwerkersstadje uitstort. De sneeuw kan ook behoorlijk droog zijn waardoor de poederdagen in Fernie bijzonder goed kunnen zijn.

De laatste dagen van de reis dus nog even genieten van de Champagne Powder!!

9. Woensdag 16 februari 2022

Fernie

10. Donderdag 17 februari 2022

Na het ontbijt en het inpakken en volladen van de SUV’s vertrekken we naar Calgary. Via Crownsnest lake verlaten we de Rocky Moutains en komen terug in het vlakkere Alberta. De rit van ongeveer 3 uur brengt ons terug in de stad Calgary. Hier brengen we de huurmaterialen terug en rijden vervolgens door naar de luchthaven om de SUV’s in te leveren en wat souveniers te shoppen op de luchthaven.

De directe vlucht naar Nederland van de KLM vertrekt om 16:40 uur.

11. Vrijdag 18 februari 2022

Vandaag eindigt dit gave avontuur. Op de 11de dag van deze reis land het vliegtuig al om 8:20 uur in Amsterdam. Afscheid nemen en naar huis, tijd voor een welverdiend weekend!