De 7 skigebieden

Tijdens deze gave skisafari in Canada bezoeken we meerdere skigebieden. We hebben voor zes verschillende skigebieden een liftpas gereserveerd en we bezoeken ook nog Panorama Mountain resort waar de ultieme Heliski ervaring te beleven is!

Rockies tour

We skiën dus niet alleen in de gebieden rondom Banff maar gaan een tour maken die ons steeds dieper de Rockies inbrengt. Om uiteindelijk bij Fernie uit te komen en vanuit daar via Crownsnest Lake af te dalen vanuit de bergen om terug te gaan richting Calgary.

Pistekaarten skigebieden Rocky Mountains

Hieronder vind je per gebied wat info over de grootte ervan en een pistekaart om je alvast voor te bereiden op alle vette pistes!

 

1. Mount Norquay

Mount Norquay

Dit kleine skigebiedje ligt het meest dichtbij Banff.

Een van de makkelijkere skigebieden, ideaal om in te komen en te wennen aan Canada! Zo op de eerste dag is dit een mooi begin voor al het geweld dat gaat komen.

6 Liften die je brengen naar tal van pistes;

38% – Beginners
25% – Gevorderd
37% – Ervaren
0% – Expert

Skisafari Canada Snow Experience

2.Sunshine Village

Sunshine Village

Banff is de grootste plaats in de nabijheid van de skigebieden Mount Norquay, Banff – Sunshine Village en Lake Louise. Al deze gebieden liggen midden in de indrukwekkende natuur van Banff National Park.

Bowls!

Vanuit Banff en Lake Louise zijn de skigebieden gratis te bereiken met zeer frequent rijdende shuttle-bussen. De wachttijden bij de liften zijn opvallend kort. Hier maak je kennis met de bekende Canadese ‘champagne’ poedersneeuw. Off-piste liefhebbers kunnen los gaan in de speciale powderbowls. Met een gemiddelde sneeuwval van 4,5 meter per jaar zit je hier wel goed!

3. Lake Louise

Lake Louise

Lake Louise is een behoorlijk groot skigebied in het westen van Alberta, Canada. Vlakbij het skigebied ligt het dorp Lake Louise dat vooral in de zomer zeer populair is bij toeristen (ook vanwege het gelijknamige meer). Je kunt hier ook in de winter verblijven, maar veel wintersporters kiezen voor het meer sfeervolle Banff, dat op ongeveer 45 minuten rijden ligt.

Skigebied voor iedereen

Lake Louise is qua oppervlakte en aantal afdalingen een van de grotere skigebieden van Canada (top 5). Je vindt er zowel voor beginners schitterende pistes als zeer uitdagende afdalingen in de zogenaamde bowls aan de achterkant van de berg. Tevens is er een aantal zeer grote restaurants op de piste te vinden. Het is een sfeervol skigebied met zelfs een beetje après-ski bij de daylodge.

Lake Louise skisafari

4. Kicking Horse

Kicking Horse

Kicking Horse beschikt over 100 kilometer aan piste dat wordt ontsloten door slechts 4 liften. Met de Golden Eagle Express kun je vanuit het hart van het dorp direct naar een hoogte van 2350 meter. Vanaf hier kronkelen de pistes link en rechts naar beneden. Ook bevindt zich hier het hoogstgelegen restaurant van Canada. Het skigebied bestaat uit 4 ‘bowls’ (Crystal Bowl, Bowl Over, Feuz Bowl en Super Bowl) en er zijn pistes voor ieder niveau. De langste piste van skigebied Kicking Horse, ‘it’s a 10’, is 10 kilometer lang. Freeriden door de ongerepte poeder is ook uitstekend mogelijk in deze omgeving.

Skisafari Golden

5. Panorama Skiresort

Panorama Mountain Resort

Dit geweldige skigebied heeft maar liefst 129 pistes (20% easy – 55% gemiddeld – 25% expert) die te bereiken zijn met slechts 10 liften. Er valt jaarlijks gemiddeld 5 meter sneeuw en de gemiddelde temperatuur is -5 graden.

De hoogste top in dit gebied ligt op 2450 meter.

  • 1 – Gondel
  • 2 – 4 persoons stoeltjesliften
  • 1 – 3 persoons stoeltjeslift
  • 1 – 2 persoons stoeltjeslift
  • 1 – pannekoeklift
  • 2 – tapijt liftjes

Panorama skisfari

6. Kimberley

Kimberley skigebied is een perfect skigebied voor iedereen. Het heeft heerlijk geprepareerde pistes en geweldige steile ‘Black Diamonds’ om uitgedaagd te worden.

68 pistes waar je van kan gaan genieten na een van de 5 liften (snelle liften). De pistes zijn voor 20% voor de beginners – 42% voor de gevorderden en 38% voor de experts!

Kimberley staat vooral bekend als een familie skigebied, het is daardoor wat rustiger op de moeilijkere pistes. Een niet voldoende gewaardeerd gebied op basis van de toffe pistes dus!

 

7. Fernie

Fernie skigebied

Maar liefst 9 meter sneeuw (gemiddeld!!), 142 pistes en 10 liften. 5 verschillende ‘Bowls’ vette afdalingen en heftige dubbele zwarte pistes. Yeah! Skiën tussen de bomen, dit is het echte werk.

De ideale afsluiting van een topreis! [hartje] ;)