Programma

Hieronder treft u een voorbeeld van het weekprogramma van de Huttentocht Oostenrijk, schitterende hutten en tochten vanuit het Salzburgerland richting Tirol. We starten de reis in Zell am See en gaan via Jochberg (Kitzbuhel) naar Westendorf en St. Johann, we verblijven twee nachten in het grote Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn en keren tenslotte weer terug naar Zell am See.

Vrijdag: het is zo ver… Vertrek!

Vrijdag vertrekt u met een Royal Class touringcar richting de Oostenrijkse Alpen. Ca. 10 dagen voorafgaand aan de vertrekdag ontvangt u per mail de laatste reisinformatie. De Huttentocht gaat officieel van start!
Huttentocht voor hutje

Zaterdag: de eerste meters piste in Saalbach – Hinterglemm

Rond 10:00 uur komt u aan in Zell am See. Hier wordt u door de gids opgevangen en vertrekken we gezamenlijk naar Saalbach. Aangekomen in Saalbach ontvangt u uw skipas en stappen we in de gondel. Deze eerste dag verkennen we het skigebied van Saalbach-Hinterglemm en skiën we naar een hut aan de andere kant van het dorp Saalbach. Hier is gelegenheid voor een drankje en opfrissen. Na het diner  nemen jullie met elkaar het weekprogramma door. Uiteraard wordt er ook besproken waar u de volgende dag gaat skiën en wat de weersverwachting en de sneeuwkwaliteit is. Deze ‘presentatie’ vindt dagelijks vrijblijvend na het diner plaats.

Zondag: op weg naar Zell am See!

Op zondag skiet u verder naar Viehhofen en vanuit daar nemen jullie de bus naar Zell am See. In Zell am See skiën we op de Schmittenhohe. Hier zal ook hutje van deze nacht staan: de Pinzgauerhütte. U heeft hier een prachtig uitzicht op de gletsjer van Kaprun en de naastgelegen Maiskogel.

Maandag: van het Salzburgerland naar Tirol

Op maandag verkennen wij verder de Schmittenhohe en skiën ‘s middags weer naar beneden om op het boemeltreintje langs Mittersill naar Hollersbach te stappen. Hier vertrekt de gondel naar de prachtige Pass Turn. U bevindt zich nu helemaal links in het skigebied van Kitzbuheler Alpen. In dit gedeelte van het skigebied bevindt zich de hut voor deze nacht.

Dinsdag: Kirchberg op het programma

Op dinsdag worden we wakker in het mooie Pass Turn waar vaak de meeste sneeuw van dit gebied ligt. We skiën verder naar rechts het skigebied door en komen uiteindelijk in Kirchberg in Tirol. Hier op de berg slapen wij in het gezellige Gasthof Maierl.

Woensdag: een bezoek aan ‘het Nederlandse’ Westendorf

Op woensdag skiën wij nog een ronde in Kirchberg en nemen dan de Ki-West verbinding richting Westendorf. In dit gezellige gebied met veel Nederlandse toeristen slapen wij gemoedelijk in alle rust op de berg.
huttentocht routebord

Donderdag: het altijd mooie en geliefde Brixen!

Op donderdag begeven wij ons van Westendorf via de nieuwe verbinding naar de andere kant, naar Brixen im Thale. Hier nemen wij de lift weer omhoog en skiën richting Itter, waar onze hut voor deze nacht staat.

Vrijdag: slapen in Ellmau

Op vrijdag skiën wij de Hohe Salve over richting Ellmau. We doen dan de Hohe Salve ronde en overnachten in Ellmau of Going.

Zaterdag: de laatste meters..

Alweer de laatste dag van deze geweldige reis! Vanuit Ellmau nemen wij de bus naar Sankt Johann in Tirol. Dit is het laatste gebied dat we verkennen voordat ’s avonds de busd vanuit St. Johann weer terug naar Nederland rijdt, waar u op zondagochtend arriveert..
Alpenrosehutte