Programma

Hieronder treft u het weekprogramma van de Huttentocht Italië.

Vrijdag: vertrek naar Italië!

Uiterlijk 10 dagen voorafgaande aan uw vertrek ontvangt u de reisbescheiden. Vanaf het door u opgegeven vertrekpunt wordt u opgehaald door de busmaatschappij en een van de Snow Experience gidsen. In uw reisbescheiden vindt u tevens meer informatie over hoeveel bagage u mee kunt nemen en overige praktische informatie.

Zaterdag: de eerste pistemeters in St. Christina

Als u met Interbus reist brengt de bus u tot aan het centrum van St. Christina waar we verzamelen. St. Christina ligt in het hart van de Dolomieten en aan de rand van de Sella Ronda, één van de bekendste skirondes van de Dolomieten. We verzamelen om 11 uur en starten dan met onze Skihuttentocht. Vandaag skiën we al een gedeelte langs de Sella Ronda tussen de Col Rodella aan de Sassolungo en de Passa Pordoi, waar onze eerst overnachting plaats vindt in Val di Fassa boven het plaatsje Pozza di Fassa. Hier genieten we van een prachtige zonsondergang en proosten we op het begin van een geweldige week. Na het diner vertelt de gids wat het programma is voor morgen en voor de rest van de week. Natuurlijk vertelt hij daarbij ook wat de weersverwachting is. Elke dag na het diner vindt een dergelijk informatiemoment plaats, geheel vrijblijvend natuurlijk maar wel interessant!

Zondag: genieten van vers geprepareerde pistes

Na het ontbijt starten we de dag met een kleine warming-up en gaan heerlijk genieten van strakke pistes zonder sporen of buckels. Na twee of drie heerlijke rondjes vertrekken we naar de Passo Pordoi. We skiën direct naar ons volgende berghotel, en we kunnen de tas al vóór de koffiepauze achterlaten bij ons volgende overnachtingsadres. Hier kunt u de rest van de dag uw bagage laten staan en lekker zonder rugzak verder skiën! Afhankelijk van het weer staat een bezoekje aan de Pordoi op het programma. Uiteraard gaan we een aantal highlights van Arabba bezoeken en nemen we een kijkje bij de Marmolada Gletsjer.

Maandag: op naar de Marmolada gletsjer!

Vanuit onze luxe berghut skiën we over een heerlijke glooiende piste richting de volgende Rifugio we laten de rugzak achter in de hut, want daar komen we vanavond weer terug. Vandaag bezoeken we lekker zonder bagage de strakke geprepareerde pistes van de Marmolada. Deze gletsjer heeft verschillende toppen boven de 3000 meter,de hoogste bergtoppen in de Dolomieten. Eenmaal boven heeft u een prachtig uitzicht! Afhankelijk van de condities skiën we vanmiddag al een rondje op de gletsjer! Een echte kilometervreter!

Dinsdag: Civetta en Cinque Torri

Na het ontbijt vertrekken we op de ski’s met onze bagage naar Malga Ciapela. De Sottoguda kloof is tot 2022 nog gesloten, dus deze staat over een aantal jaar weer op het programma. Wij dalen minimaal 1 rondje af van de gletsjer. Vanuit hier is er een korte busverbinding naar  het skigebied van Civetta. Nadat we de mooiste pistes hebben verkend, zetten we onze tocht voort naar Cinque Torri. Middenin dit skigebied bevindt onze hut weer een prachtige locatie. We hebben vanavond uitzicht op de Marmolada gletsjer en genieten zo met een drankje van de zonsondergang.

Woensdag: het skigebied van de Olympische winterspelen in 1956

Vanuit Cinque Torri vertrekken we naar Cortina D’Ampezzo en ons nieuwe Rifugio. Zonder bagage verkennen we het skigebied. Cortina is opgedeeld in meerdere kleine skigebiedjes die westelijk en oostelijk van Cortina liggen. We starten vandaag in het westelijke gedeelte om vervolgens aan het einde van de dag in het oostelijk gelegen gebied te overnachten. De pistes hier zijn zalig, er is een grote diversiteit en er zijn een aantal uitdagende zwarte pistes te vinden. Niet voor niets zijn hier de Olympische winterspelen georganiseerd en vinden er in 2021 de Wereldkampioenschappen alpine skiën plaats.

Donderdag: Cortina d’Ampezzo

We skiën ook vandaag in Cortina D’Ampezzo en nemen de laatste gondel omhoog naar het hoogste berghotel van de huttentocht: op 2775 meter ligt Rifugio Lagazuoi. Bekend van veel foto’s en filmpjes, en terecht. Het is het hier echt waard om je wekker te zetten om de zonsopkomst te zien. De pistes zijn ook nog eens schitterend dus dit wordt een topdag!

Vrijdag: wel heel speciaal vervoer!

Onze eerste afdaling heeft een lengte van 10 kilometer en leidt ons door een prachtige kloof. Onderaan de piste staat er een arrenslee op ons te wachten! Via de pistes in Alta Badia skiën we terug naar de Sella Ronda. We skiën rustig aan terug richting Val Gardena waar we de tocht ook begonnen zijn. We passeren tal van leuke gebiedjes met mooie pistes, deze bezoeken we uiteraard ook want. Het Edelweisstal bij Colfosco bijvoorbeeld, met een magnifiek uitzicht op het Sella Massief. We skiën door naar Ortisei en vanaf de Seceda top dalen we een klein stukje af naar onze laatste hut. We worden hier ook met paardenkracht naartoe gebracht! ;)

Zaterdag: de laatste pistekilometers.

Vanuit de hut dalen we af naar het dal. Hier heeft ieder voor zich nog heerlijk de mogelijkheid om een eigen tocht te maken. Ski bijvoorbeeld de gehele Sella Ronde of ga voor de Seiser Alm tour.

 

Momenteel staat het skihuttentocht programma zo gepland, door weersinvloeden of andere noodzakelijke wijzigingen kunnen we het programma echter nog wijzigen als dit prettiger/noodzakelijk is.