Gebieden

De gebieden die bezocht worden tijdens de Huttentocht Italië bevinden zich binnen de prachtige Dolomieten (UNESCO erfgoed). Er is door middel van de Dolomiti Superski een gigantisch groot skigebied samengevoegd, dat door middel van busverbindingen 12 gebieden en 1200 kilometer aan pistes samenbrengt.

De tocht die we maken maakt het helaas niet mogelijk om alleen maar per ski of snowboard af te leggen. We zullen ons een aantal keer per bus of arrenslee (paard en wagen) moeten laten vervoeren om een volgend gebied te bereiken. De extra kosten hiervoor zijn inclusief.

Wij bezoeken gedurende Dolomieten Huttentocht de volgende gebieden/regio’s;

Val Gardena (Selva – Santa Christina)

Val Gardena is een van de belangrijkste skigebieden in de Italiaanse Dolomieten. Het skigebied van Val Gardena strekt zich uit over drie dorpjes: Ortisei (1236m), Santa Cristina (1428m) en Selva Gardena (1563m). De skipistes strekken zich uit van 1200 tot op 2500 meter. De hoogste bergtop is 3181 meter hoog. Dankzij de nabijheid van skigebied Dolomiti Superski en het skigebied van Alpe di Siusi wordt Val Gardena beschouwd als een echt wintersportparadijs. Er zijn skipistes voor alle niveaus skiers en snowboarders. Val Gardena heeft niet alleen geschiedenis geschreven door zijn wintersportkampioenen, maar is nog het jaarlijkse trefpunt van ’s werelds ski-elite. Lage en steile pistes, makkelijke en extreme afdalingen, de modernste liften en romantische alpenhutjes: het is er echt allemaal. Tal van verrassingen en aanbiedingen wachten je hier op!
Bij de naam Gröden & Seiseralm gaat niet bij iedere wintersporter direct een lampje branden, bij de Italiaanse naam Val Gardena daarentegen wel! Twee verschillende namen, één skigebied! Dit is het domein van de ruige Dolomieten. Ruim 175 kilometer aan pistes liggen voor je klaar waarvan meer dan de helft rood is. Hier komen de echte kilometer-vreters dus absoluut aan hun trekken.
Het skigebied van Val Gardena biedt ook de kans tot het skiën van de beroemde Sella Ronda. Een uitdagende skitocht rond het imposante sellamassief. De Sella Ronda is ook prima te doen voor minder gevorderde skiërs, de complete tocht is 40 kilometer lang.

Het skigebied bestaat uit 175 kilometer piste, de langste piste heeft een lengte van 11 kilometer.

Pisteverdeling
45 km blauwe pistes
113 km rode pistes
17 km zwarte pistes

pisteplan Carezza Karersee Dolomiti Superski Rosengarten passo di Costalunga

Val di Fassa (Buffaure – Pozza di Fassa)

Het italiaanse skigebied Val di Fassa/Carezza bestaat uit 9 skidorpen, 80 skiliften en een kunstmatige besneeuwinstallatie die bijna het gehele gebied kan besneeuwen. Er zijn meer dan 200 kilometer aan pistes in Val di Fassa/Carezza en de skigebieden rond de Sella bergketen. De wintersportregio van Val di Fassa-Carezza bestaat uit meerdere kleine skigebieden met in totaal meer dan 100 pistekilometers. 80% van de pistes zijn kunstmatig besneeuwbaar waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de pistecondities. Het merendeel van de pistes is rood. Echt moeilijk wordt het echter nooit waardoor ook beginnende skiërs hier goed uit de voeten kunnen.
Verwacht hier echter geen drukke pistes of wachtrijen voor de liften. Genieten staat centraal in Val di Fassa-Carezza. Geniet met uitzicht op de Dolomieten van het heerlijke zonnetje en maak nog een afdaling over de brede pistes.

Het skigebied bestaat uit 16 km piste.

Pisteverdeling
1 km blauwe pistes
14 km rode pistes
1 km zwarte pistes
pisteplan Pozza di Fassa Buffaure Vigo di Fassa

 

Canazei-Campitello (Passo Pordoi)

Het skigebied Canazei (Passo Pordoi) beschikt over 17 kilometer piste. Het ligt direct aangesloten aan het skigebied Wolkenstein en Arabba.

Pisteverdeling
3 km blauwe pistes
19 km rode pistes
0 km zwarte pistes
pisteplan-canazei-campitello-sella-gruppe-dolomiti-superski

 

Arabba – Marmolada (Sella Ronda)

Het sneeuwrijke Italiaanse skigebied Arabba Marmolada tussen de Pordoi-bergpas en de Campolongo berg beschikt met 62 km perfect geprepareerde skipistes en 31 liften over uitgebreide wintersportfaciliteiten. Arabba Marmolada ligt in het hart van Dolomiti Superski, en is het startpunt voor de Sella Ronda, die de 4 passen in de Dolomieten met elkaar verbindt: Campolongo, Gardena, Sella en Pordoi – zonder ook maar één moment van de ski´s te moeten stappen. Onder kenners is het skigebied Portavescovo geliefd, via de 2600 m hoge huisberg van Arabba kan men Marmolada, de koningin der Dolomieten, probleemloos bereiken. Hier kan men ook zomerskiën op de gletsjer, te midden van een door UNESCO-uitgeroepen werelderfgoed: de Italiaanse Dolomieten.
Het skigebied Arabba-Marmolada is sneeuwzeker skigebied met 62 km piste. De meeste pistes zijn rood en blauw, maar er zijn ook enkele moeilijke zwarte afdalingen voor gevorderden wintersporters. Wie gaat wintersporten in Arabba-Marmolada ontkomt niet aan het skiën van de Sella Ronda. Een prachtige skitocht rond het Sellamassief die voor iedere skiër goed te doen is.
Arabba Marmolada is een gevarieerd skigebied waar ieder type skiër goed uit de voeten kan. Voor waaghalzen zijn er genoeg stroken waar ook buiten de piste geskied kan worden. Genieten staat echter centraal in dit skigebied. Met het uitzicht op de imposante gebergtes is het totaal geen straf om een uurtje langer in de zon te blijven zitten. Arabba-Marmolada: een zonnig en sneeuwzeker skigebied in de Italiaanse Dolomieten.

Het skigebied Arabba – Marmolada beschikt over 62 kilometer geprepareerde pistes. De langste piste heeft een lengte van maar liefst 12 kilometer.

Pisteverdeling
20 km blauwe pistes
29 km rode pistes
8 km zwarte pistes
pisteplan Arabba Sella Gruppe Marmolada

 

Cinque Torri

Het bekende skigebied Cinque Torri (zie: James Bond ‘For your eyes only’) is een klein speciaal skigebied met zelfs een museum wat stilstaat bij de Eerste Wereld oorlog. Het skigebied is het meest bekend vanwege de Lagazuoi en het geweldige uitzicht wat er bovenaan de top te vinden is. In het gebied zelf kan je figuurlijk natuurlijk niet om de vijf torens (vijf spitse bergen) heen.

Het skigebied Cinque Torri – Lagazuoi beschikt over 23 kilometer geprepareerde pistes. De speciale Armentarola afdaling is maar liefst 8,5 kilometer lang.

Pisteverdeling
6 km blauwe pistes
23 km rode pistes
0 km zwarte pistes
pisteplan Cinque Torri lagazuoi

 

Cortina d'Ampezzo

Sinds de Olympische winterspelen van 1956 kan Cortina zich in het rijtje scharen met Chamonix en St. Moritz. En niet ten onrechte, een deel van de pistes zijn net zo pittig als het turbulente nachtleven. Het gebied is gelegen op twee verschillende bergen en zijden van het dal.

Het skigebied Cortina d’Ampezzo  beschikt over 120 kilometer geprepareerde pistes.

Pisteverdeling
55 km blauwe pistes
46 km rode pistes
19 km zwarte pistes
pisteplan cortina dampezzo cinque torri lagazuoi pistemap

 

Alta Badia

Noord-oostelijk van het Sella massief ligt het gebied van Alta Badia. De plaatsjes Colfosco, La Villa en Corvara behoren met elkaar tot dit gemoedelijke gebied. De vele liften en afwisselende afdalingen zorgen ervoor dat je niet snel uitgekeken raakt.

Het skigebied Alta Badia beschikt over 130 kilometer geprepareerde piste.

Pisteverdeling
70 km blauwe pistes
52 km rode pistes
8 km zwarte pistes
pisteplan Alta Badia lagazoui La Villa Corvaro Colfosco San Cassiano