Gebieden

Graag nemen wij u mee over de mooie en uitgestrekte pistes van een groot deel van de Dolomieten. Wij bezoeken de volgende skigebieden;

Vigo di Fassa (Tomba la Bomba!)

Vigo di Fassa aan het begin van het Val di Fassa is een rustig plaatsje. Vanuit Vigo gaat een gondel naar de Ciampedie. Naast een paar rode afdalingen is hier een schaars aantal blauwe afdalingen te vinden. Vanuit Vigo di Fassa is het niet ver rijden naar de Karerpas waar nog een aantal sleep- en stoeltjesliften te vinden zijn. De bekendste skiër van Italië (Alberto Tomba) heeft hier inm dit gebied zijn eigen piste. Alleen daarom al de moeite waard om er een dag te skiën.

Pisteverdeling
5 km blauwe pistes
10 km rode pistes
1 km zwarte pistes
pisteplan Vigo di Fassa

 

Passo Costalunga – Carezza

Carezza ski – King of the Dolomites. Het mooi gelegen skigebied nabij de Passo Costalunga lijkt wel een kroon op te hebben. Het Rosengarten bergmassief staat als een kroon boven de glooiende pistes. Het merendeel blauwe pistes ligt heerlijk ingesloten tussen de bossen en strekt zich behoorlijk breed uit. Het gebied leent zich er voor om een lekkere tocht te maken. Ondanks de overwegend blauwe pistes zijn er twee pittige zwarte pistes te vinden welke genoeg uitdaging bieden voor de gevorderde skiërs.

Het skigebied Carezza beschikt over 41 kilometer piste, waarvaan ruim de helft blauwe pistes zijn.

Pisteverdeling
23 km blauwe pistes
12 km rode pistes
6 km zwarte pistes
pisteplan Carezza Karersee Dolomiti Superski Rosengarten passo di Costalunga

 

Val Gardena (Selva – Santa Christina)

Val Gardena is een van de belangrijkste skigebieden in de Italiaanse Dolomieten. Het skigebied van Val Gardena strekt zich uit over drie dorpjes: Ortisei (1236m), Santa Cristina (1428m) en Selva Gardena (1563m). De skipistes strekken zich uit van 1200 tot op 2500 meter. De hoogste bergtop is 3181 meter hoog. Dankzij de nabijheid van skigebied Dolomiti Superski en het skigebied van Alpe di Siusi wordt Val Gardena beschouwd als een echt wintersportparadijs. Er zijn skipistes voor alle niveaus skiers en snowboarders. In totaal zijn er 175 pistekilometers met elkaar verbonden, met 80 skliften. Val Gardena heeft niet alleen geschiedenis geschreven door zijn wintersportkampioenen, maar is nog het jaarlijkse trefpunt van ’s werelds ski-elite. Lage en steile pistes, makkelijke en extreme afdalingen, de modernste liften en romantische alpenhutjes: het is er echt allemaal. Tal van verrassingen en aanbiedingen wachten je hier op!
Bij de naam Gröden & Seiseralm gaat niet bij iedere wintersporter direct een lampje branden, bij de Italiaanse naam Val Gardena daarentegen wel! Twee verschillende namen, één skigebied! Dit is het domein van de ruige Dolomieten. Ruim 175 kilometer aan pistes liggen voor je klaar waarvan meer dan de helft rood is. Het skigebied van Val Gardena behoort tot de Dolomiti Superski een gebied met ruim 1200 km aan pistes. Hier komen de echte kilometer-vreters dus absoluut aan hun trekken.
Het skigebied van Val Gardena biedt ook de kans tot het skiën van de beroemde Sella Ronda. Een uitdagende skitocht rond het imposante sellamassief. De Sella Ronda is ook prima te doen voor minder gevorderde skiërs, de complete tocht is 40 kilometer lang. Tijdens je verblijf in het skigebied van Val Gardena moet je ook beslist de pistes van Alpe de Siusi uit proberen, al was het alleen maar voor het geweldige uitzicht!

Het skigebied bestaat uit 175 kilometer piste, de langste piste heeft een lengte van 11 kilometer.

Pisteverdeling
45 km blauwe pistes
113 km rode pistes
17 km zwarte pistes
pisteplan Carezza Karersee Dolomiti Superski Rosengarten passo di Costalunga

 

Passo San Pellegrino – Falcade

Passo San Pellegrino ligt hoog in het skigebied Tre Valli. Het dorp is niet heel sfeervol, maar wel erg sneeuwzeker en biedt bovendien prachtig uitzicht over de Dolomieten. Het skigebied Tre Valli bestaat voornamelijk uit blauwe en rode pistes.

Het skigebied Passo San Pellegrino – Falcade beschikt over 74 kilometer geprepareerde pistes.

Pisteverdeling
40 km blauwe pistes
25 km rode pistes
8 km zwarte pistes
pisteplan Falcade Moena Passo San Pellegrino

 

Ski Center Latemar – Pampeago

Ski Center Latemar strekt zich uit van Pampeago Alp tot Predazzo en Obereggen, met een totaal van 46 km alpine pistes, een uitgebreid besneeuwingsinstallatie en nachtskiën. Het Predazzo skispring-stadion is één van de beste in zijn soort, en hier is inmiddels verschillende keren een wereldkampioenschap georganiseerd,omgeven door het groene landschap van Stalimen. Het Predazzo-stadion heeft 6 verschillende springschansen en een skispringschool die het hele jaar geopend zijn. Via de Obereggen-skilift bereikt u het funpark, waar meer obstakels zijn en zelfs een boardercross. Het deelgebied Ski Center Latemar is onderdeel van het skigebied Fleimstal & Obereggen.

Ski Center Latemar beschikt over 46 km kilometer aan pistes. Het skigebied telt 18 liften.

Pisteverdeling
9 km blauwe pistes
30 km rode pistes
7 km zwarte pistes

pisteplan-Obereggen-Ski-Center-Latemar-Pampeago-skicenter-Predazzo

 

Val di Fassa (Buffaure – Pozza di Fassa)

De wintersportregio van Val di Fassa-Carezza bestaat uit meerdere kleine skigebieden met in totaal meer dan 100 pistekilometers. 80% van de pistes zijn kunstmatig besneeuwbaar waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de pistecondities. Het merendeel van de pistes is rood. Echt moeilijk wordt het echter nooit waardoor ook beginnende skiërs hier goed uit de voeten kunnen. Verwacht hier echter geen drukke pistes of wachtrijen voor de liften. Genieten staat centraal in Val di Fassa-Carezza. Geniet met uitzicht op de Dolomieten van het heerlijke zonnetje en maak nog een afdaling over de brede pistes.

Het skigebied Val di Fassa – Buffaure beschikt over 16 kilometer piste.

Pisteverdeling
1 km blauwe pistes
14 km rode pistes
1 km zwarte pistes
pisteplan Pozza di Fassa Buffaure Vigo di Fassa

 

Arabba – Marmolada (Sella Ronda)

Het sneeuwrijke Italiaanse skigebied Arabba Marmolada tussen de Pordoi-bergpas en de Campolongo berg beschikt met 62 km perfect geprepareerde skipistes en 31 liften over uitgebreide wintersportfaciliteiten. Arabba Marmolada ligt in het hart van Dolomiti Superski, en is het startpunt voor de Sella Ronda, die de 4 passen in de Dolomieten met elkaar verbindt: Campolongo, Gardena, Sella en Pordoi – zonder ook maar één moment van de ski´s te moeten stappen. Onder kenners is het skigebied Portavescovo geliefd, via de 2600 m hoge huisberg van Arabba kan men Marmolada, de koningin der Dolomieten, probleemloos bereiken. Hier kan men ook zomerskiën op de gletsjer, te midden van een door UNESCO-uitgeroepen werelderfgoed: de Italiaanse Dolomieten.
Het skigebied Arabba-Marmolada is sneeuwzeker skigebied met 62 km piste. De meeste pistes zijn rood en blauw, maar er zijn ook enkele moeilijke zwarte afdalingen voor gevorderden wintersporters. Wie gaat wintersporten in Arabba-Marmolada ontkomt niet aan het skiën van de Sella Ronda. Een prachtige skitocht rond het Sellamassief die voor iedere skiër goed te doen is.
Arabba Marmolada is een gevarieerd skigebied waar ieder type skiër goed uit de voeten kan. Voor waaghalzen zijn er genoeg stroken waar ook buiten de piste geskied kan worden. Genieten staat echter centraal in dit skigebied. Met het uitzicht op de imposante gebergtes is het totaal geen straf om een uurtje langer in de zon te blijven zitten. Arabba-Marmolada: een zonnig en sneeuwzeker skigebied in de Italiaanse Dolomieten.

Het skigebied Arabba – Marmolada beschikt over 62 kilometer geprepareerde pistes. De langste piste heeft een lengte van maar liefst 12 kilometer.

Pisteverdeling
20 km blauwe pistes
29 km rode pistes
8 km zwarte pistes
pisteplan Arabba Sella Gruppe Marmolada

 

Vigo di Fassa (Tomba la Bomba!)

Vigo di Fassa aan het begin van het Val di Fassa is een rustig plaatsje. Vanuit Vigo gaat een gondel naar de Ciampedie. Naast een paar rode afdalingen is hier een schaars aantal blauwe afdalingen te vinden. Vanuit Vigo di Fassa is het niet ver rijden naar de Karerpas waar nog een aantal sleep- en stoeltjesliften te vinden zijn. De bekendste skiër van Italië (Alberto Tomba) heeft hier inm dit gebied zijn eigen piste. Alleen daarom al de moeite waard om er een dag te skiën.

Pisteverdeling
5 km blauwe pistes
10 km rode pistes
1 km zwarte pistes
pisteplan Vigo di Fassa